post

Áčko Čechie přivezlo bod ze hřiště Žižkova B. Béčko porazilo Malešice

Áčko Čechie Uhříněves neprohrálo třetí zápas v řadě. Po dvou výhrách jsme zažili remízové utkání, když jsme se rozešli smírně 1:1 s rezervou Viktorie Žižkov. Béčko ve středeční předehrávce porazilo jasně 7:1 poslední Malešice.

Viktoria Žižkov B – Čechie Uhříněves 1:1

Branky: 19. Buratčuk – 39. Peterka
Sestava:
Beránek – Tarhaj, Podvín, Kovařík, Kříž – Aust, Mazanec, Vaněk, Peterka, Nejeschleba (72. Seniv) – Svoboda (90. Chleborád)

Velmi mladý tým rezervy Viktorie Žižkov byl od začátku utkání dle očekávání aktivní a snažil se kombinovat. Tuto snahu ale oběma týmům znemožňoval hrací povrch a také silný vítr.

Po úvodní jedné šance na obou straně se jako první prosadili právě domácí, když po sérii pro náš tým smolných odrazů skóroval Luka Buratčuk.

Naší odpovědí bylo také několik dobrých šancí, především po brejcích a standardních situacích. Ve 39. minutě jsme se konečně mohli zaslouženě radovat, když se trefil Adam Peterka.

Zatímco v prvním poločase byla Viktorka Žižkov sice častěji na míči, ale na počet šancí bylo utkání vyrovnané, dokonce možná lehce na naší straně, ve druhém dějství už ohrožovali branku prakticky jen domácí. Naštěstí nešlo o vyložené příležitosti, ale spíš závary nebo střely z větší vzdálenosti.

Proto už v zápase branka nepadla a utkání skončilo remízou 1:1. Hlavně vzhledem k průběhu druhého poločasu nutno říct, že jde pro nás o cenný bod proti kvalitnímu soupeři.

Hodnocení trenéra Martina Svobody: „Utkání mělo očekávaný průběh. Domácí byli více na míči. Nám se, především v první půli, podařilo několik nebezpečných protiútoků. Po přestávce mnoho brankových příležitostí k vidění opravdu nebylo.“

Tabulku a statistiky pražského přeboru najdete ZDE>>

Slavia Malešice – Čechie Uhříněves B 1:7

Branky: 84. Remiš – 11., 14. a 30. Vacek, 34. Budka, 41. a 51. Stonawski, 53. Rákosník
Sestava:
Třešňák – Pergl, Selinger, Hlava, Hančl (51. Vosáhlo) – Tran Huy Nam, Klégr, Budka, Sobota (51. Rákosník), Stonawski – Vacek

Béčko svůj zápas předehrávalo ve středu, po dohodě se soupeřem se navíc hrálo v Uhříněvsi. Dle očekávání měl zápas jasný průběh, přesto se fotbalisté Malešič nevzdali a i oni měli povedené akce.

Náš tým poslal čistým hattrickem do pohodlného vedení Petr Vacek, na kterého navázal Matěj Budka, jeden ze dvou dorostenců, kteří dostali v utkání příležitost v základní sestavě.

Dva góly si připsal také kapitán Jarda Stonawski a poslední náš zásah přidal Kuba Rákosník, jenž se ale poté bohužel nepříjemně zranil a musel odstoupit.

Hosté v samotném závěru korigovali a upravili skóre na konečných 7:1 pro náš tým.

Tabulku a statistiky 1. B. třídy najdete ZDE>>