post

Áčko prohrálo na Vyšehradu gólem v závěru. Béčko vyhrálo 2:0

Infarktový závěr zápasu A týmu Čechie Uhříněves nakonec body z půdy prvního Slavoje Vyšehrad nepřinesl. Domácí vyhráli těsně 2:1. Naopak béčko o den dříve přivezlo tři body ze hřiště Partisanu Prague, který hraje své domácí utkání v Běchovicích.

Slavoj Vyšehrad – SK Čechie Uhříněves 2:1

Branky: 81. Stareček, 87. Heřman – 85. Peterka
Sestava:
Jevčák – Hrubý (83. Chleborád), Podvín, Bobek, Kříž – Vokrouhlík (67. Pergl), Vonášek (75. Študent), Vaněk, Nejeschleba, Aust – Vlček (67. Peterka)

První poločas byl naprosto vyrovnaný, přítomní diváci viděli rychlý fotbal v tempu, nicméně pouze od vápna k vápna. Ani jeden z týmů se do šancí nedostával a tak utkání přineslo jen minimum zakončení. Nepomohly ani standardní situace na obou stranách.

Výjimkou byla poslední minuta prvního dějství, kdy se po naší hrubé chybě dostali domácí ke stoprocentní příležitosti, tu ovšem vychytal brankář Kuba Jevčák. Do kabin se šlo za stavu 0:0.

Ve druhé půli Vyšehrad zjednodušil hru a snažil se nás překonat primárně dlouhými nákopy. S tím jsme si ale věděli rady a sami se dostali do dvou slibných příležitostí. V té největší mířil po rohovém kopu Vlado Vlček hlavou těsně vedle.

V 81. minutě se remízové skóre poprvé měnilo. Po rohovém kopu a vráceném míči vznikl v našem pokutovém území doslova „guláš“, ze kterého těžili domácí a dotlačili míč do branky. Hned o čtyři minuty později ovšem bylo vyrovnáno, rovněž po standardní situaci se prosadil Adam Peterka.

Cennou remízu z půdy prvního týmu tabulky jsme ovšem neodvezli. V 87. minutě se hlavou prosadil domácí kanonýr Heřman a rozhodl.

Hodnocení trenéra Martina Svobody: „Jsme zklamáni, protože po vyrovnání na 1:1 jsme už měli bodový zisk uhájit. Pravdou ale také je, že hrál první s dvanáctým celkem tabulky a Vyšehrad si vypracoval víc šancí než my. Dlouho jsme dobře bránili, domácí se proto nemohli prosadit, posledních dvacet minut jsme však už byli pod velkým tlakem a udělali dvě chyby, po nichž jsme dvakrát inkasovali.“

Tabulku a statistiky pražského přeboru najdete ZDE>>

Partisan Prague – SK Čechie Uhříněves B 0:2

Branky: 48. Chadim, 76. Študent
Sestava:
Kebrt – Dvořák, Chadim, Hančl, Kadlec – Kovač (81. Cabrnoch), Klégr (90. Třešňák), Hlava, Študent, Stonawski – Vacek (83. Štěpánek)

V prvním poločase byli určitě nebezpečnější domácí, v naší brance se ovšem několika výbornými zákroky zaskvěl Ondra Kebrt. Vrcholem se stala chycená penalta. Jelikož se ani náš tým prosadit nedokázal, v prvním dějství gól nepadl.

Ve druhé půli jsme na těžkém terénu ukázali skvělého týmového ducha. Hned tři minuty po změně stran nás poslal do vedení Kuba Chadim a jednogólový náskok jsme i díky velké obětavosti dlouho drželi.

V 76. minutě se pak zaskvěl Petr Študent, když ze 40 metrů přehodil vyběhnutého brankáře domácích a zvýšil tak na 2:0. Tento stav již do konce utkání vydržel a náš tým si došel pro cenné tři body.

Tabulku a statistiky 1. B. třídy najdete ZDE>>