post

Zaostřeno na mládež: Starší dorost zapsal třetí výhru v řadě

Zklamání z úvodu sezony je pryč. Starší dorost Čechie Uhříněves si o víkendu připsal třetí vítězství v řadě a stoupá tabulkou I.A třídy. Více se dozvíte v naší nové rubrice Zaostřeno na mládež.

Starší dorost prožil nepovedený vstup do nové sezony, když zaznamenal tři porážky. Postupně nestačil na Kolovraty (1:3), Modřany (5:6) a Ďáblice (2:3). Kromě toho, že vždy prohrál jen těsně, bylo společným jmenovatelem neproměňování velkých brankových příležitostí.

Zlom přišel v utkání se Sokolem Lochkov, který tým U19 vyhrál jasně 4:1. Následoval debakl Újezdu nad Lesy v poměru 7:0. A konečně poslední velmi cenná výhra 1:0 na hřišti SK Střešovice.

Tým pod vedením trenéra Vendelína Schierreicha tak zatím střídá série – tři prohry, následně tři výhry. Čím to je? „Konečně jsme dokázali spojit individuální kvalitu a týmový výkon. Dokonce si myslím, že herně jsme byli nejzajímavější v zápase se Střešovicemi, kde jsme paradoxně vstřelili nejméně branek,“ tvrdí kouč.

„Oproti startu sezony také děláme méně individuálních chyb, které soupeř snad pokaždé dokázal potrestat. Doufám, že nám to vydrží, protože zatím to má celkově stoupající tendenci v mnoha podstatných ohledech,“ dodává optimisticky Schierreich. V dalším utkání vyzve starší dorost na domácím hřišti tým Loko Praha.

Další střípky z víkendu

  • Sérii dokonce čtyř výher v řadě aktuálně táhne také mladší dorost v pražském přeboru. Naposledy porazil rezervu ligové Admiry Praha 3:1 a je na 2. místě tabulky za prvním Meteorem.
  • Zatímco A tým Čechie v sobotu remizoval v derby na půdě Dubče 0:0, starší žáci ve stejný den na stejném hřišti triumfovali v poměru 7:1.
  • Mladší žáci U13 „A“ zůstávají po pěti kolech ve 2. třídě stoprocentní, navíc se pyšní parádním skóre 63:13.