post

A tým Čechie porazil Duklu JM 6:3. O víkendu pak remizoval s Dolními Chabry 1:1

Dva zápasy pražského přeboru v jednom týdnu odehrálo áčko Čechie Uhříněves. V tom prvním zdolalo tou dobou druhý tým tabulky, Duklu Jižní Město, nečekaně 6:3. Druhé utkání nabídlo již o dost méně zábavy, s Dolními Chabry jsme se rozešli smírně 1:1.

SK Čechie Uhříněves – Dukla Jižní Město 6:3

Branky: 20. a 24. Aust, 28. Růžička vlastní, 62. Vokrouhlík, 75. Peterka, 86. Podvín – 11. a 45. Kotlík, 41. Novák
Sestava:
Jevčák – Hrubý, Podvín, Vaněk, Kříž – Vokrouhlík (89. Bobek), Vonášek (79. Pergl), Chleborád (62. Študent), Nejeschleba, Aust – Vlček (62. Peterka)

A tým vstoupil do středeční dohrávky proti Dukle Jižní Město výborně a hned po dvou minutách měl tutovou šanci, jenže záložník Ondra Nejeschleba z malého vápna přestřelil hostující branku. Záhy přišel trest, kdy se po pěkném křížném pasu prosadil hostující kanonýr Ondřej Kotlík a Dukla vedla 1:0.

Smolný úvod utkání nás nicméně nezlomil a brzy bylo veseleji. V rozmezí čtyř minut se dvakrát krásně prosadil Hubert Aust a vedli jsme 2:1. O další čtyři minuty později to bylo dokonce o dva góly, když jsme se prosadili po centru ze strany v chumlu v malém vápně. Branka byla nakonec označena jako vlastní.

Když už to vypadalo, že půjdeme do kabin s příjemným náskokem, přišel šok. Ve 41. minutě se totiž prosadil hlavou vysoký Filip Novák a ve 45. minutě to samé předvedl Ondřej Kotlík. Černá pětiminutovka znamenala, že o poločase svítilo na tabuli skóre 3:3.

Druhé dějství začalo mírným tlakem hostující Dukly, který vyvrcholil dvěma šancemi po rohových kopech. Poté už jsme nicméně hrozili především my. V 62. minutě narýsoval krásnou křížnou přihrávku Erik Chleborád a Denis Vokrouhlík svým prvním gólem v uhříněvských barvách poslal náš tým do vedení 4:3.

V 75. minutě se pak k sólu na levé straně odhodlal Dan Kříž, ve vápně ustál souboj a předložil míč Adamu Peterkovi, který se z malého vápna nemýlil – 5:3. V 86. minutě si pak ještě vzal přímý kop ze slušné vzdálenosti Tomáš Podvín a tvrdou střelou skóroval – 6:3.

Zápas s Duklou JM tak musel přítomné diváky bavit a pro nás skončil sladkým triumfem.

Hodnocení trenéra Martina Svobody: „V tomto utkání se nám konečně podařilo proměnit brankové příležitosti, a tak si můžeme užít výhru. Zvládli jsme přitom dva těžké momenty, o to víc si výhry cením. Hned v úvodu jsme přestřelili prázdnou bránu a následně znovu prohrávali. A těsně před přestávkou jsme přišli o dvoubrankové vedení, které jsme předtím skvělou otočkou získali. Dukla byla sice více na míči, ale šancí jsme měli víc my. Jsme rádi za tři body. Ovšem nyní se už musíme soustředit na sobotní zápas.“

SK Čechie Uhříněves – SK Dolní Chabry 1:1

Branky: 18. Peterka – 48. Matějka
Sestava:
Jevčák – Hrubý (61. Pergl), Podvín, Vaněk, Kříž – Vokrouhlík, Vonášek, Študent (61. Chleborád), Nejeschleba, Aust – Peterka (84. Tran Huy Nam)

O tři dny později sledovali diváci na šance i branky výrazně chudší zápas. Zatímco souboj s Duklou JM byl otevřenou ofenzivní partií, zápas s Dolní Chabry připomínal spíše tvrdou taktickou bitvu.

Jako první jsme nicméně mohli slavit my, když jsme využili chybu hostující obrany při bránění rohového kopu a Adam Peterka poslal náš tým do vedení 1:0. A to bylo z prvního poločasu asi vše důležité, ani na jedné straně hřiště již významnější gólová příležitost k vidění nebyla.

Druhá půle začala ideálně pro hosty, kteří po závaru v pokutovém území vyrovnali na 1:1. Rovněž druhé dějství pak již příliš vzruchu nenabídlo a tak utkání skončilo spravedlivou remízou 1:1.

Tabulku a statistiky pražského přeboru najdete ZDE>>