post

Áčko Čechie Uhříněves zůstává v pražském přeboru i pro příští sezonu

Přestože se A tým Čechie Uhříněves musel po prohrané baráži smířit se sestupem do I. A třídy, nakonec je vše jinak. Kvůli administrativním posunům se nakonec naše áčko zachránilo a bude i v příští sezoně účastníkem nejvyšší pražské soutěže.

Kvůli posunům na úrovni ČFL se nakonec do divize z pražského přeboru dostalo druhé Tempo Praha. Tím pádem se dle pravidel zachránil 13. tým minulé sezony, což byla právě Čechie Uhříněves.

V srpnu tak načneme třetí sezonu v pražském přeboru v řadě.

Vysvětlení k postupu ŘKČ – rozšíření obou skupin ČFL na 17 účastníků (zdroj: fotbalpraha.cz)

Dne 12. 6. 2024 rozhodl Výkonný výbor FAČR o převodu práv a povinností k soutěži ČFL A z FK ROBSTAV na TJ Přeštice, neboť původní převod práv a povinností k této soutěži byl dle smlouvy uzavřené mezi účastníky časově omezen do 30. června 2024. Oddíl TJ Přeštice následně své A-mužstvo mužů přihlásil do divize. FK ROBSTAV zároveň právo účastnit se soutěže ČFL ztratil. Dne 26. 6. 2024 bylo ovšem FAČR doručeno usnesení Městského soudu v Praze o nařízení předběžného opatření, kterým se FAČR ukládá povinnost zařadit FK ROBSTAV do rozlosování soutěže ČFL A na aktivu konaném dne 27. 6. 2024. V souladu s rozhodnutím soudu je tak FAČR povinna do šestnáctičlenné soutěže prozatímně doplnit sedmnácté družstvo (FK ROBSTAV) s tím, že není jisté, zda a kdy bude rozhodnuto o odvolání proti tomuto usnesení soudu, kterému se FAČR pochopitelně bude aktivně bránit tak, aby bylo potvrzeno rozhodnutí VV FAČR ze dne 12. 6. 2024. Do skupiny B ČFL se posouvá dodatečně SK Kladno. Hrát se tak bude se 17 týmy v každé ze skupin. V návaznosti na uvolněné místo v divizi se do vyšší soutěže posunul i druhý tým Pražská teplárenská přeboru FC Tempo.