post

22 zápasů, 21 výher! Mladší dorost Čechie slaví titul a postup do přeboru

Úžasnou sezonu má za sebou mladší dorost SK Čechie Uhříněves. Naši fotbalisté projeli I. A třídou s neuvěřitelnou bilancí 21 výher ze 22 zápasů, po vítězství v posledním kole tak mohli slavit mistrovský titul a také postup do přeboru, nejvyšší pražské soutěže.

Hráči ročníku 2007 a 2008 zahájili mistrovskou sezonu impozantní výhrou 10:0 nad sousedním Sokolem Kolovraty a jakoby tím předznamenali úspěšný ročník. Nikdo ale nemohl očekávat, jak výjimečný bude. Podzim totiž naši hráči zakončili s bilancí 11 výher a 100% bodovým ziskem.

Klíčový byl především triumf na půdě FA Alexe Zbura, hlavního konkurenta v boji o titul. Utkání jsme totiž rozhodli v poslední nastavené minutě. Jak se později ukázalo, šlo o zásadní moment.

Také na jaře totiž náš tým dlouho poznával pouze vítězství, ačkoliv na mnohá z nich se velmi nadřel. To ostatně platilo i na podzim. Velkým testem našich schopností bylo například utkání s béčkem SK Střešovice, ve kterém jsme smolně prohrávali už 0:2, ale čtyřmi góly v závěrečných dvaceti minutách ho překlopili na naši stranu.

Tou největší zkouškou pak byl samozřejmě střet s FA Alexe Zbura. A tentokrát se radoval soupeř, jenž po prvním poločase vedl zcela zaslouženě 2:0. A přestože druhý poločas jsme naopak jasně opanovali my, zvládli jsme již pouze snížit na 1:2. Od bodu nás mnohdy dělily doslova centimetry, ale štěstí tentokrát stálo na straně Zbury. Role z podzimu se tak otočily.

Od té chvíle mladší dorost věděl, že si v posledních pěti kolech nesmí dovolit prohrát a může maximálně jednou remizovat. Vidina titulu byla nicméně tak silná, že náš tým zvládl všechna utkání vyhrát, například třetí Bohnice rozdrtil jasně 6:0 a nepříjemné Modřany 7:2. Největší „nervák“ tak přišel s Hostivaří, kterou jsme porazili 5:4 až brankou ze závěru zápasu.

V posledním kole na hřišti Unionu Vršovice již naši fotbalisté neponechali nic náhodě a po bezbrankové první půli zvítězili jasně 4:1. Tím pádem bylo jasné, že mohou slavit v mistrovských tričkách velký úspěch. Nejenže získali titul s úžasnou bilancí 21 výher ze 22 zápasů, ale také postoupili do pražského přeboru. Ten si v příští sezoně zahrají hráči ročníku 2008 a 2009.

Naši hráči se zapsali také do statistik soutěže, když se Lukáš Hora stal nejlepším střelcem soutěže a Petr Stárka se umístil na třetím místě v počtu udržených nul.

Hodnocení sezony v podání hlavního trenéra týmu Tomáše Podvína: „Taková sezona se samozřejmě hodnotí velmi dobře. Hráčům jsem řekl, aby si opravdu užili, co se jim povedlo, protože něco takového už dost možná nikdy nezažijí. Sezona se nakonec přehoupla do boje dvou nadstandardních týmů, které si nemohly dovolit ztrácet. Musím říct, že konkurence FA Alexe Zbura nám pomáhala se posouvat. Nejvíce si vážím toho, jak si hráči dokázali poradit v krizových momentech a že se za žádného stavu nevzdali. V klíčové momenty se ukázali naši lídři, kteří se nebáli vzít zodpovědnost na sebe. Pochvalu ale zaslouží všichni kluci, všichni byli důležitou součástí vítězné party. Průměrnou docházku na tréninky jsme měli nad 87 %. Jen se tím potvrzuje, že tvrdá práce vede k zasloužené odměně. Chtěl bych tímto poděkovat nejen hráčům, ale i jejich rodičům za skvělou spolupráci a podporu. Poděkování si zaslouží také vedení klubu v čele s šéftrenérem Honzou Vetyškou, asistenti Martin Doležal a Jáchym Tuma a také trenér staršího dorostu Venda Schierreich, protože spolupráce s ním byla k úspěchu také velmi potřebná. Sezonu jsme si moc užili a teď už se začínáme připravovat na další, která pro nás v nejvyšší pražské soutěži bude představovat obrovskou výzvu.“